Dark Souls világán alapuló fórumos szerepjáték.


You are not connected. Please login or register

Ollphéist

Go down  Message [Page 1 of 1]

1 Ollphéist on Wed Jul 27, 2016 3:55 pm

Fegyver pályázat: Ollphéist - Szörnyeteg
Malcolmnak szeretném ezt a fegyvert úgy kb elég sokáig Boldog nap 


Kinézet: Vöröses hosszú hátra, vagy oldalra csatolható hüvelyű kétkezes pallos. A keresztvas elhullajtott csontokból készült, melyre fémlapokat helyeztek a védelem érdekében, de ez leginkább csak díszítés. Igaz a rozsda már lassan újra előhívta a holtak vázát, a takarója alól, de azért a fegyver még mindig próbál a régi formájában tündökölni. A markolat bőrrel bevont kicsit foszló anyag, viszont még a mai napig biztos és csúszásmentes fogást biztosít mind a két kéz számára. A markolatgomb egy apró teremtmény koponyáját formázza, és valóba abból is van. A kis koponya sok szemüreggel rendelkezik, és meglepően kemény, így valóban ütésre is lehet használni anélkül hogy eltörne. 
A penge szintén a vörös több árnyalatában tündököl. A fém egy többször hajtott és kovácsolt acél anyag, ami így hajlik, de nem törik. A kovácsolásból maradt hullámok tarkítják a pengét, amibe egy vékony vércsatornát is véstek. A penge egyik éle erősen fogazott, durva faragások által, aminek okán marcangolni ideálisan lehet vele. A másik oldala szimplán megélezett, de még így is halálos.


Jelenlegi kinézete: A kard hüvelye kopott, és sok helyen rothad a fa, és a festék is lekopott. a Markolatgomb félbetört, és a keresztvasból is hiányzik egy jó darab. A Penge csorba és rozsdás, néhány foga le is tört.


Érdekességek vagy különleges képességek: A kard maga nem rendelkezik semmiféle felületi különlegességgel leszámítva a fogazott élt. Viszont a kardot régebben elfeledett kultisták alkalmazták áldozati kivégző eszköznek. A Keresztvas és a markolat ezért van csontból, amely az első főpap comb és szárkapocs csontjából készült. Az apró koponya egy rég elfeledett teremtmény koponyacsontja. 
A legenda úgy tartja, hogy az apró lény megfertőzte a főpapot, hogy az véráldozatokat ajánljon fel egy ismeretlen istenség oltárán, cserébe a megtisztulásért, és a megváltásért. A pap így is cselekedett, és megkovácsoltatta ezt a pengét, amely több mint két éven keresztül edződött a tűzben és a kovácsok kalapácsa alatt. Az elkészítéshez az emberek voltak a kulcsfigurák. A tüzelő anyag halottak teste volt, míg a hűtő folyadék az élők vére. Ebben edződött a kard, és így kapta meg végső formáját. Azt mondják róla, hogy még mindig lehet hallani a belekalapált lelkek hangos sikolyát amikor lecsap. 


Valójában a penge rendelkezik egy érdekes tulajdonsággal, mégpedig az önregenerálódással. Így tehát ha csak a markolat van a kezünkben még így is képesek vagyunk újra felépíteni a kardot. Nem kell hozzá más, mintsem ölni. A kard elszívja az elhalálozottak lelkét (azaz amit a JK kapna annak az 50%-át) és így építi újjá saját magát. 

View user profile

2 Re: Ollphéist on Sat Jul 30, 2016 4:32 pm

Nito

avatar
Admin
Ollphéist
(Hordhatja: Lovag, Zsoldos, Harcos)
Szükséges képzettség: 6
Szükséges erő: 8 (kétkezes), 15 (egykezes)
Súly: 4
Sebzés: 5 (Páncél ellen)
Vöröses, hosszú, hátra, vagy oldalra csatolható hüvelyű kétkezes, rozsdás pallos. A keresztvas elhullajtott csontokból készült, melyre fémlapokat helyeztek. A kard fogazott éllel rendelkezik és elszívja az elhalálozottak lelkét, majd abból építi újra magát.

Így jó lesz?

View user profile http://darksoulsfrpg.hungarianforum.com

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum